Kom deze unieke plek in Vlaanderen, met meer dan 5 eeuwen protestantse geschiedenis, ontdekken!

Het museum heeft voor iedereen wat te bieden. U kunt opteren voor een individueel kijkbezoek of een geanimeerde rondleiding, alleen of in groep.

Klik hier voor meer info over onze openingsuren en tarieven.

De opstelling

In zaal 1 maakt u kennis met de Bijbel in haar vele verschijningsvormen.

In de 2de zaal – het voormalige schoollokaal – komt u alles te weten over de geschiedenis van de Geuzenhoek van de 16de tot in de 21ste eeuw. Hier is zowel aandacht voor de brede lijnen van de geschiedenis, als voor de ‘petite histoire’ en het alledaagse leven van de protestanten in de Geuzenhoek.

Een karakteristieke opstelling herinnert ook aan het protestantse schooltje, dat in 1982 haar deuren sloot. De typische oude schoolbanken, educatief materiaal, schoolfoto’s en nog veel meer.

De 3de zaal is het ‘Abraham Hansmuseum’, een museum in een museum. Hier kunt u het volledige oeuvre van de schrijver komen bewonderen, evenals een paar persoonlijke objecten. Het leven van de schrijver en zijn familie komen ook aan bod.

In de gang hangt het portret van Pierre Blommaert, oprichter van het protestants legeraalmoezenierschap. Ook hangen er een aantal van de typische zondagsschoolplaten.

Ontdek het museum met gids

Onze gidsen leiden u graag rond doorheen het museum. Ze delen niet alleen hun kennis maar kunnen ook vanuit persoonlijke betrokkenheid vertellen over de Geuzenhoek. Het museum is een plek van uitwisseling.

U hebt hierbij de mogelijkheid tot een themafocus (focus Reformatie in Vlaanderen, focus de Geuzenhoek en de Vlaamse Olijfberg, focus de Protestantse School, focus Abraham Hans). Tijdens een standaardrondleiding komen deze verschillende thema’s allemaal aan bod.

Combineer uw rondleiding met een bezoek aan het patrimonium van de Geuzenhoek Naast het museum leidt de gids u ook rond in de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk, het kerkhof en de pastorie!

Neem contact met ons op om een rondleiding te reserveren.