Dankzij haar geschiedenis is de Geuzenhoek een unieke plek in Vlaanderen. Hoewel de tijd dat de protestanten zich hier schuilhielden voor de lokale autoriteiten lang voorbij is, voelt het nog steeds alsof de Geuzenhoek een verborgen enclave is in de Vlaamse Ardennen. Deze bijzondere ligging draagt bij tot het unieke karakter van deze plaats. Het is een oase van groen en rust in het Vlaamse platteland.

U kunt in het museum een rondleiding aanvragen door het patrimonium van de Geuzenhoek. Hieronder verstaan we de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk, het kerkhof en de Pastorie. Het staat u natuurlijk ook vrij om deze zelf te ontdekken.

Zin in nog meer cultuur? Een bezoek aan de Geuzenhoek is perfect combineerbaar met de vele historische gebouwen, musea en erfgoedinstellingen in de buurt. Op deze website vindt u alvast een greep uit het aanbod.

Meer een natuurliefhebber? In de buurt zijn er veel uitgestippelde wandel- en fietsroutes, waarvan een aantal specifiek toegespitst zijn op het ontdekken van de Geuzenhoek.

Op Korsele kunt u de wandelroute ‘Huizen met een Geschiedenis’ volgen. Deze wandeling leidt u langs een aantal karakteristieke plekken voor het protestantisme in het gehucht. U vindt hierover ook meer informatie in de brochure ‘Erfgoedsprokkels’, die u aan de museumbalie kunt verkrijgen.

Knooppuntwandeling ‘Langs Molens en Geuzen’  

‘Wandelen door de Vlaamse Geuzenhoek’

‘Geuzenhoek wandeling Horebeke’